Donnerstag, 16. Juni 2016

Biri şu freni patlayan kamyonu durdursun !

Biri  şu freni patlayan  kamyonu durdursun !


Bugün yanı tam Schurarat'ın toplanmasından  üç gün  önce  Fuat Sanac  bir mail atıyor. Bundan bir hafta  önce ama  ortalığa zaten bir defa ertelenmiş  olan İGGO secimlerinin yine erteleneceği konusunda dedikodular  yayılmıştı,  bu mail ben dahil kimseyi  şaşırtmadı, böyle bir rezaleti ne yazık ki  bekliyorudum, Neyse  Fuat Sanac zaten Islam-Kanunu  nu yapan  başkan  olarak  tarihe  geçti  evet  haklı  Avusturyadaki islam yasasından  dünyanın haberi   oldu bir  kendinin haberi yok. Ben geçen sene Avusturalyada bir radyo istasyonuna  röportaj   verdim,Kendisi  tekrar aday  olabilir  bunda bir sorun görmüyorum o  kendisinin tercihi  ayın 19. seçim  olur adaylar çıkar kendilerini  gösterirler ve delegeler seçer,  kimsede buna  itiraz etmez.

Bir hafta  önce Fuat Sanac Avusturya'nın  necip  türk  basınına bir demeç verdi, kendi  aralarında geçen o ilginç   sohbeti  facebook ta ( şimdiye kadar 1926  kişi izlemiş ) izledim, 20  dakika boyunca yaptığı  reformları ,  yenilikleri, ve  hizmetleri  saymakla bitiremedi,  bize hala  bu  Isam-Kanunu rezaletinden  bahsetmiyor,  hala dış mihrakları bir tehdit  olarak görüyor,  ne ilginç degil mi,  Faut Sanac  üç tane  gazeteci ile  20 dakika bir program yapıyor, ve hiç kimse  islam-Kanunundan bahsetmiyor.

Bugün Sanacın yolladığı  mail rezaletin son  noktasıdır,  şimdiye  kadar bu Islam-Kanunundan en çok zarar gören ATIP oldu,  başkan dahil  bütün diğer  dernekler  utanmadan  ATIP'ın arkasından  oyun çevirdiler,  islam kanununu  kendi anayasalarını  çiğneyerek,  usulsüzce  çıkardılar,  kurumsallaşmadan bahseden Fuat Sanac   Hakem Kurulunun  nerde  olduğunu bilmiyor ama  bunda  bir sorun yok,  ben bizzat hakem kurulunda adı geçen (  bu  bilgilere  internet sayfasında  ulaşabilirnisiz sizde deneyin lütfen ) insanları  telefon  ile aradım mail attım  hiç birisinin  Hakem Kurulunda  olduğundan  haberi yok, ve Fuat Sanac  bu  kurumun  başkanı,  ey  müslüman utan utan. Ama  bütün ortadoğo  despotlar gibi oda 5 sene içinde  tam 11  işçi istihdam etmiş   parasınıda  kendisinin bile maaş almadığı  bir kurumda  başkalarına ödeterek veriyormus  ey müslüman utan utan, bu  adam utanmadan müslümanların  temsilcisiyim diye  çıkıyor, konuşmaktan  aciz, birisini  hala  o makamda tutmak  ayıptır ayıp.  Komik olmak trajedinin bir sonraki  aşamasıdır, kim bu adama dur diyecek

Fuat Sanac  1.  mayıs 2016  tarihinden  itibaren yani  yeni  Schurarat  üyelerinin  seçilmesinden sonra görev süresi  biter, cünki yeni  bir baskani seçecek  meclis  isimleri ile belli, toplanacağı  tarih  belli, ( 5  haziran  ilk termindi  olmadı,  hadi  acemilik  yeni kanun dedik)  19.  ertelendi, tam 2  hafta sonraya, ve terminden 3  gün  önce  görev süresi  bitmiş  olan başkan kendisinden sonra  gelecek başkanı seçecek  olan  meşru  mecilisin toplanmasını  uyduruk sebeblerden  erteliyor,  başkan daha dün hızını  alamadan OÖ  eyaletinde  kendisine karşı  kritik  olan Din dersi öğretmeninin görevine  lise  diplomasi sahte diye son verdi, senelerdir Din dersi ögretmeni olan  birisi nedense birden diplomasinin sahte  olduğu ortaya  çıkıyor, bu kişi  aynı zamanda  Fuat Sanac'ı  başkanlığa seçen OÖ Glaubensmeinschaft'in  başkanı yani din dersi öğretmeni olursa  Fuat onun  amiri oluyor  onu görevden alabiliyor, ama aynı  zamanda Murat Başer  Schurarat üyesi   yani  Faat Ssnacı  denetleyecek veya  görevden alabilecek tek  mecilisin   bir üyesi , şimdi  siz karar  verin  bakalım bu başkan  kimi hangi  sebeblerle görevden alıyor, bu kararı kim  ve  hangi  kurumla aldı? Ayrıca  bu  erleme yetkisini   nerde buluyor ?


Görev süresi  biten bir başkan sadece formel olarak gelecek başkan  seçilene kadar  meclisin açılışında  bir konuşma yapar  o kadar  ondan sonra yeni meclis  kendi yöneticilerini  yeni  delegelerle seçer,  Fuat Sanac'ın müslümanlara  hizmet etmek için can attığının   farkındayım, ama  bunun  için şu yeni  oluşan meclisin açılmasına  müsaade  etsin lütfen, bu şekilde  müslümanlar   demokratik haklarından  yararlansınlar,  kendi  başkanlarını  seçsinler,  belki Fuat Sanac tekrar seçilir, neden olmasın, bu kadar hizmet eden bir  başkan seçimden korkar mı?

Şimdi  artık zurnanın zirt dediği  yere geldik, şimdiye kadar tanıdığım  gördüğüm konu ile ilgili  herkesi sorumluluk almaya çağırıyorum,  birbirmizin yüzüne  bakabilmemiz için utanacak şeyler  yapmayalım, ey aklı başında  olan  müsluman ahali, sana sesleniyorum,  senin vicdanına, eğer  şu mübarek  ramazan ayında  Fuat Sanac'ın  20  dakikalık konuşmasını  sende dinle, sonra otur başını  iki elinin arasına koy, ve  Fuat Sanaci'n yerinde  , genç  almanca bilen, ilahiyat bilen Waldwirtel da doğmuş, HTL  okumuş sornada  ilahiyat  fakültesi  bitirmiş gencecik  bir başkan  mı istersin, yoksa  pazarlık yapacağı  kanunun almanca okuyamayacak bir Fuat Snac mı? Evet  kensidi söylemiyor ama  bugün  Avusturyada  bütün gazeteler  söyledi  İbrahim Olgun yeni başkan adayı, evet  seçilme şansı  Fuat Sanac'tan çok fazla, evet kendisi  ATIP bünyesinde çalıştı. Kendisine söylenebilecek  tek bahane  tecrübesiz ve gecn olması,  ben tecrübeli bir Faut Saanç'tan sonra tecrübesiz   bir İbrahim Olgun'un  cok daha  eftal olduğunu  düşünüyorum. 

İbrahim  Olgun Avusturya'daki  gecn nesli  temsil ediyor,  kendisi hem Avusturyalı  hemde Türkiye,  zamanımızın  sorunlarına  hakim, gençlerin, toplumun,  siyasetin sorunlarını  Fuat Sanç'tan çok daha iyi biliyor,  merak etmeyin,  ayrıca  kendisi  gerçek  ilahiyatçı, yani ne Fauat Saanç  nede  Ednan Aslan bir  ilahiyat  eğitimi almadı, ama İbrahim Olgun teolog'dur, bundan daha da  önemlisi, İbrahim benim tanıdığım , süre zarfında  hiç bir  kabalığını görmediğin dürüst bir gecntir.

Şimdi şu türk toplumunun necip  evlatları,  gençlere yol açın, emin  olun  onlar  ihtiyarlardan  cok daha  iyi  yaparlar,  ben şahidim, bir senedir, gecnler  ile birlikteyim, onların heyecanı, ve  azimleri beni umutlandırıyor,  evet bu Islam-Kanunu  hepimizi biraz sarstı, şimdiye kadar süren bu  devrin artık gitmeyeceği belli oldu,  FPÖ'nün  %50  aldığı  bir zamanda  sizce   müslümanları  temsil eden bir Fuat Sanac  mı, yoksa İbrahim Olgun mu daha  iyi olur?

Fuat Sanac'ın yolladığı  mail  kanunsuzdur,  kendisinin ne yetkisi nede selahiyeti vardır, İGGO meclisi bu kararı  ciddiye almadan ayın 19. toplanmalıdır,  ve kendi  başkanını seçmelidir, ama Fuat Sanacın yolladığı  iptal bildirisinde  ayın 18. de yani  bir gün önce  eski Meclisi  toplamaya davet ediyor, aslında  hukuken eski meclis  yenisi kurulana  kadar karar verme organıdır,  şöyle  oturup  yarıdan fazla bir  oy çokluğu  ile, Fuat Sanac'ı görevden  asla, sonrada  ayın 19. da yeni meclisin toplanmasına  karar verse, sonra  ayın 19. toplansa yeni yep yeni bir başlangıç yapsa, daha gecn aktif bir  ekip ile,zamanın sorunlarına çare arasalar daha  iyi olmaz mı ? Toplumsal sorunlar  çığ gibi büyüyor, Fuat Snac'ın  hic birşeyden  haberi yok , eğer  bu  adamı hala  o  görevde  tutarsanız  Allah bunun hesabını sizden sorar.











Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Meine Forderungen für die Gemeinderatswahl 2020 Wien

Meine Forderungen für die Gemeinderatswahl  2020 Wien  1- Für alle Wiener Schulen 2 Wochenstunden Angebot: Empathie,  soziale Verantwortung ...