Sonntag, 4. August 2013

Şenol Akkılıç ne yapıyor?



Şenol Akkılıç  ne  yapıyor?

Şenol Akkılıç'ı  Üniversite yıllarından tanırım, o zamanlar siyasete girmemişti daha. Kendisi ile birlikte katılmış olduğum  seminerlerden  hep kafamda zulme karşı, ezilenin yanında  olan bir Şenol Akkılıç  resmi kaldı. Her nekadar  Viyana yeşillerde  ben şahsen Erdal Kalaycı'yı  görmek istesemde Maria Vassilakou Şenol Akkılıcı tercih etti. Şenol Akkılıcı neden tercih ettiğini  hiçbir zaman anlayamadım ama en azından Efgani Dönmez'den  çok daha  isabetli  bir tercih  olduğnu düşündüm hep.  Şenol Akkılıç 2009 yılında Standard  gazetesine  yaptığı bir  ropörtajda, kendisinin  Kürtçe konuşulmasının yasak olduğu bir  ülkeden geldiğini belirtiyor. Evet  bende  ona  katılıyorum senelerdir  Kemalizm  yüzünden Türkiye'de  zulüm  görmeyen  bir tek Kemalistler kaldı. Şenol Kürt olduğu için bunu kendi  bedeninde hissetmiş, ama  Türkiye'de Müslüman  olduğu için, Alevi olduğu için, Ermeni olduğu için aynı  zulmü gören  insanlar da oldu.

Standard  gazetesine yapmış  olduğu röportajda ayrıca yaşadığı  çarpıcı  bir olayı  dile getiriyor, ve Avusturyada  ki   göçmenleri  sağcı  ve  solcu  göçmenler diye  ikiye ayırıyor. Ona  gore  kendisi ve kendisi gibi  düşünen  politkacılar solcu , diğerleri ise  sağcı  ve  sağın renkleri. Bu solcu Şenol Akkılıç  röportajın devamın da cami karşıtı portestoların, sağduyulu bir şekilde  dinlenmesi  gerektiğini, hemen kestirilip  atılmamasını yoksa cami karşıtlarına karşı olurken, birden cami  taraftarı olmamamız  gerektiği konusunda bizi  uyaruyor. Bunu yapmasının sebebi olarak ta Yeşiller partisinin Seküler yanının muhafaza edilmesi  gerektiğini  düşünüyor.   Bunu kendi içinde tutarlı  bir yaklaşım olarak   görüyorum. Benim  Şenol Akkılıç'ta anlayamadığım, nasıl olurda Kemalizm'den bu kadar çekmiş  bir Kürt olarak, Kemalizmin ayarında hemde daha  fazla faşist olan Siyonizmi  destekleme  ihtiyacı hissediyor?  Acaba bunun sebebi aynı gün Kudüs  için  müslümanların bir  gösteri  yapması olabilir mi? Hani cami karşıtı  faşistlere tepki gösterirken  cami savunucusu  posiyonuna  düşmekten korkan Şenol Akkılıç, acaba müslümanların Kudüs günü gösterilerinin karşında  biraz  Siyonist  kalmıyor mu?  Ve bundan  dolayı  seküler,  modern  laik bir ideoloji olan  Kemalizmin  zulmüne  uğrayan Kürt kardeşlerine  haksızlık etmiş olmuyor mu ? 

Yeşiller partisi  şimdiye kadar filsitinliler ile empati kuran  bir tutumları vardı, ama  görülüyor ki Efgani Dönmez bir istisna değil, o sadece Yeşilerdeki İslamofobi'nin   görünen tarafı. Mesele  müslümanlar olunca  birden adalet, eşitlik,  özgürlük, kardeşlik gibi  erdemli sözler , sırf  müslümanların yanında  görünmek korkusundan  pervasızca çiğneniyor. Bundan sonra da filistinlileri toplama  kamplarına reva gören bir Siyonist rejim, aynı  seküler  duygular ile desteklenebiliyor. Efgani Dönmez  5000  kişiyi, birden yollama  fantazisine kapıldığında herkez onu  Yeşillerin içinde  bir arıza olarak algıladı, ama bakıyorum da  islamofobi , artık yeşillerin seçim  programı olmuş. Siyonistlerin Kemalizle  ile  ne kadar iyi anlaştıklarını biz 28. Şubat sürecinde  hatırlarız, Şenol senin yaşın müsait, 28. şubatta  irtica ile mücadele edilirken, Lice, Şırnak, Yükselova bombalanıyordu, yine  aynı Kemalistler tarafında. Senin  olayları biraz anlaman  için  sana sadece  müslüman bir hükümet olan AK parti  ve çözüm sürecini hatırlatıyorum 6 aydır kimse  ölmüyor, Kemalistlerin  bebek katili dedikleri adam ile, terörist dedikleri  Örgüt ile barış pazarlığı yapıyor, bu  senin için  yeterli değil mi? Senin bile kafan almıyor değil mi  Şenol  modern, akılcı, seküler, aydın solcular dururken,  gerici yobaz, camiye giden, müslümanlar barış yapmayı deniyorlar. Bunu  anlamakta zorlanman  gayet normal Şenol bu sadece senin değil bütün seküler modern  insanların  ortak sorunu.  Yoksa içinde  ki seküler kaygılar hala seni  olaylara objektif  bakmanı  engelliyor mu? Biz senin camileri  savunmanı beklemiyoruz Şenol Akkılıç,  biz camilerimizi   savunuruz  sen merak  etme, sende isteğimiz  gidipte  Siyonistlerin yanında  olma  lütfen. Youtube da senin  mülteciler için yaptığın bir videonu izledim. İçişleribakanı'nı Mültecilere karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorsun, takdir ettim, ama  lütfen  bugün  katıldığın gösteride Siyonistlere de  filsitinli  mültecilere  iyi  davranlamarı  gerektiğini  hatırlatırmısın, en azından sen tutarlı kalmış olursun.  Şimdi yazının başına dönüp soruyu cevaplayalım. Bence Şenol Akkılıç ne yaptığını  tam olarak bilmiyor, yoksa bu kadar çelişki hiç  hayra alamet değil. Şenol Akkılıç  en kısa zamanda Fikret Başkaya'nın Paradigmanın İflası kitabını yeniden  okumalı. Kemalizm hakkında ki bilgilerini  tazelemeli, sonra Siyonizm hakkında okumalar yapmalı. Siyonizm ve Kemalizmi  karşılaştırmalı ve Gazze  deki insanların neler  yaşadıklarını  tekrar  düşünüp, ondan sonra karar vermeli.

1 Kommentar:

Meine Forderungen für die Gemeinderatswahl 2020 Wien

Meine Forderungen für die Gemeinderatswahl  2020 Wien  1- Für alle Wiener Schulen 2 Wochenstunden Angebot: Empathie,  soziale Verantwortung ...