Freitag, 5. Juni 2020

Ölüm Allahın emri, şu ayrılık olmasaydı

Ölüm Allahın emri,  şu ayrılık  olmasaydı                                                   



Korona  yüzünden Avrupa'da biraz hayat normale dönerken  güney Afrika'da, Amerika`da  kış ayları olduğundan hastalık kırıp  geçirmek. Ben bu  korona  olayı başlarken o kadar  abartılacak bir şey olmadığını düşünüyordum hala  aynı fikirdeyim. Normal bir  grip hastalığını küresel bir çılgınlık  halinde  hep beraber yaşıyoruz. Olay o kadar vahim  ki  eğer birisi çıkıp  kendi  fikrini  corona hakkında ifade ederse ve bu fikri devletin basının ve en önemlisi  Virologların aksi bir  iddaa ise  hemen horlanıyor, ve komplocu ilan ediliyor. Neyse  şimdiden bana yapılacak bütün itiraz ve eleştirilere aynı hoşgörü ile  cevap vermek istiyorum. Korona krizi başladığından bu yana benim  felsefem gayet açık ve net  ölüm Allahın emri yeter ki  su ayrılık  olmasın. İnsanları birbirinden ayırmak sevenleri birbirinden ayırmak hemde  ölüm  korkusundan dolayı  çok saçma buluyorum. Seven aşığına bu  şiirde  ayrılığın ölümden daha zor  olduğunu anlatmaya çalışıyor buna  inat  ve  buna rağmen devlet siyaset ve  bürokrasi iki seveni  kendilerine  danışmadan ölümden kurtarmak için ayırıyor.    

 

Bu krizin daha gerçek sonuçlarını göremiyoruz  benim  anladığım kadarıyla 5000  kişinin hayatını  kurtarmak niyeti ile 50.000 kişinin hayatının  içine  ettiler  sonuçta evet bahsedilen kişiler  ölmedi ama  daha fazla zarar açıldı. Şimdi  bu her şeyi kar zarar ve rasyonalite  ile anlayan, hesaplayan ve uygulayan siyasete bürokrasiye bir sorum  olacak madem insan hayatı o kadar değerli  o  zaman neden 5000 kişiyi  kurtamak için 50.000 kişiyi kurban ediyorsunuz ? Bu sorunun cevabını veren siyasetçiye şimdiden teşekkür ederim. Avusturya  hükümeti yine kendinden  bekleneni yaptı  ve insanları yanılttı , kandırdı eksik ve yanlış bilgiler verdi 36 milyar  dolar dağıtayacım dedi ama ancak 2  milyar dolar dağıttı ülkedeki orta sınıf küçük esnaf hepsini mahvetti, ve bunun içinde  çok başarılı diye  kendi parasi ile beslediği medya tarafrından övgüler düzülüyor. İşte böyle bir durumda birisi çıkıp ta  bu yapılanlar yanlış  ve  haksız dediği zamanda  komplocu.

 

Bu dünya çapındaki  Korona kirizi en çok modern devlete  polis devletine yaradı. 2. Dünya savaşından sonra  sürekli büyüyen güçlenen modern devlet  ilk defa tarihte olmadığı  kadar güçlü bir pozisyona geldi. Bu geldiği noktadan kazandığı güçten asla vazgeçmeyecek. War on Drag  ile baslayan sonra War on Terror ile devam edip güçlenen modern devlet Korona  krizi  ile  gücünün doruğuna  ulaştı. Bundan sonra  devlet her şeyi  yapmaya kadir muktedir bu süreçte de  görüldü ki  üniversiteler  devletin beyaz yakalı askerleri, modern devlet  en büyük siyasi  ekonomik ve askeri organisation ve  bu canavar  insanlığın en büyük düşmanı  en  kısa zamanda  şeffaf, hesap verebilir ve demokratik hale getirilmez ise  korkarım sonuclari insanlik için çok  kötü olacak. En kötü kölelik sisteminde  bile  bir direniş isyan her  zaman oldu en vahşi köle ortamlarda bile insanlar isyan edip kaçtılar Amerikada  şeker kamışı yada pamuk tarlalarında çalışan insanlar  fırsatını bulduklarında  kaçtılar  ve kendileri özgür  köyler kurdular ormanların  içinde  bu  modern devlet de  her  ne kadar hayatın her  alanına  müdahale etse de her şeyi kontrol etselerde  direnişi asla engelleyemezler.

 

Corona krizinin içinde bir çok yaşlı  insan Avrupada bu yaşananlara isyan etti. Yaşamın en yüksek  ideal olduğu ve  hayatın  korunması için bütün bir  ekonominin durdurulduğu insanların yalnızlığa  itildiği  işlerinden atıldığı ölüme açlığa terk edildiği  bir zamanda  birde  bu yapılanların insan hayatını  kurtarmak için yapılması münafıklığı açık bir şekilde  ortaya çıkarıyor. Her yıl binlerce  mülteci akdeniz'de  boğularak  ölürken avrupalı hiçbir siyasetçi kılını kıpırdatmaz iken, birden  hayat  kurtarmak için hayatı  durdurdular.

 

Bu krizde  dinler  genelde, özelde de   italyada katoliklik türkiye'de islam yaşamış  olduğu  imtahanı kaybetti. Katolikliğin 7 kutsal ritüelinden biri olan hasta ve ölüm yatağında olan kişilerin yağ ile kutsanmasıdır. Bir insan dini kendi hayatında  doğumda, ölümde, evlilikte farkeder birde sene  için de  Noel ve paskalya  ile  anlar, geri kalan dini teolojik tartışmalar insanların büyük  kısmı için ne bir  anlam taşır nede önem işte bu ortalama insan italya'da hasta olup kiliseden  son kutsamayı talep ettiği zaman kilise ona bu hizmeti vermedi, vermedi. Türkiye'de  kurban bayramında  ramazanı zaten karantina içinde geçiren bütün bir toplum bayramı da  karantina da ev hapsinde geçirdi, Ramazan bayramı  hemde dindar bir hükümet tarafından yasaklandı. Bundan sonra  inananlara  ne diyecekler çok merak ediyorum.


Şimdiden bizi  ikinci  bir salgına hazırlıyorlar  eee yakinda yaz biter insanlar rahavete  kapılır birde kış başlar ise şimdilik güney amerikada gezen Korona  tekrar Avrupaya gelince tekrar  yaygarayı basacak  siyaset, medya ve virologlar. Allah sonumuzu hayır etsin Ölüm Allahın emri yeterki ayrılık olmasın.




 







Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Meine Forderungen für die Gemeinderatswahl 2020 Wien

Meine Forderungen für die Gemeinderatswahl  2020 Wien  1- Für alle Wiener Schulen 2 Wochenstunden Angebot: Empathie,  soziale Verantwortung ...