Sonntag, 21. Juli 2013

Efgani Dönmez nasıl kurtulur ?



Efgani Dönmez nasıl kurtulur ?

Efgani Dönmez kimdir?  Burda wikipedia bilgisi yazmayacağım, kendisinin bilgileri internette mevcut, birde websayfası var orda da fikir yazılarını yayınlıyor. Ben Efgani Dönmezi farklı bir açıdan incelemek istiyorum. İlk olarak Efgani Dönmezin zannedersem bir asağılık komplexi olmalı ki Grazda meslek yüksek okulundan aldığı akademik bir değeri olmayan Diplomierte Sozialarbeiter ünvanını gazetede belirtmek zorunda kaliyor. Kendisini ilk olarak minare tartışmasında büyük islam sanatı uzmanı sıfatı ile tanıdım, röportajında aslında islamda minarenin olmadığını belirtti, ben bu uzmanlığı nerden aldığını bilmiyorum, ama kendisi zaten Alevi inancinda bir vatandaşımız onların cem evinde minare olmaz, öyle bir iddialarıda yok , bence bu konuda fikir beyan etmesi gereksiz bir uğraş. Siyasi olarak yapmış olduğu posizyon Avusturyanin en gereksiz yeri yani Bundesrat Avusturyada Eyaletler en son secimde aldıkları oy oranına göre haklarına düşen Bundesrat üyelerini meclise atar. Efganı Dönmez de zamanında asıl olarak seçilen adamın istifa etmesi sonucunda ikinci sıradan Viyanaya gelmiştir, ve bizi kendisinin o şahane varlığı ile tanıştırmıştır.

Efgani Dönmez  ne yapar? Politik olarak hiçbir işi olmayan, kızağa alınmış Avusturyalı politikacı kulübünde ne kadar önemli bir  politikacı olduğunu zanneder. Kendisi sosyal danışmanlık okuduğu için belki olayın farkında değil. Efgani Dönmez nasıl kurtulur? Bu ontolijik soruyu cevaplamadan önce Efgani de bu yazıyı anlasın diye biraz daha anlaşılır, yazacağım Matura Niveau yeterli öyle lisans ve master için biraz hafif, onlar bundan sonra edebi eser muamelesi yapsınlar. Biz yine Efganiye dönelim.Kendisinin kara kafasından dolayı , medyada konuşulan her konuda bir beyanda bulunması gerektiğini düşünmesi, içinde bulunduğu  patolojik ruh halini teşhir etmektetir. Peki bu halin Pisiko Patolojisi nedir? Avusturyada yaşadığı süre içerisinde yaşamış olduğu yabancılık ve ezilmişlik, işte böyle bir Vatansever ortaya çıkarıyor. Bu aslında hem sosyolojik hemde pisikolojik bir vakıa ama biz bu yazımızda olayın sosyolojik boyutunu incelemeyeceğiz. Pisikolijik analizde kalacağız, ama Sosyolojik boyutunu sonraki yazılarımda özellikle ele alacağım. Bu ezilmişlik pisikolijisi, Avusturya da okullardan başlayarak, medayanın kontrolünde devlet ve siyaset tarafından yapılan organize bir ırkçılığın sonucudur. Bilindiği gibi ırkçılık ilk çıktığı andan itibaren, bilimsel olma iddiasında bulunmuştur. Aslında işin en ironik tarafı bu organize olayın içinde dini referanz olarak üniversitelerde bilim rahipleri ile, bu ırkcılığa metafizik destek verirler ( Efgani Metafizik deyince kastım teorik, bilimsel, rasyonel olmaktır) İşte böyle bir ırkçılık cenderesinden geçen Efgani aslında bir trauma yaşamıştır, ve geçirdiği bu trauma sonucu da kendisini her kara kafalı probleminde bir açıklama yapmak zorunda hissetmektedir. Bu pisiko patolojik ruh hali ne yazıkki şizofren bir özellik gösterdiği için, kişinin kendisi tarafından fark edilemez. Bunun için dışardan takip altına alınması gerekir, ben Şizofreninin patolojik delilleri hakkında bilgili değilim, ama prensip olarak ruh hastalıklarının ilaçla tedavisine karşıyım. Bence ruh hastalıkları insanın devreye soktuğu savunma mekanizmalarıdır. Yani bir arıza değil, bir arızaya karşı çıkan, hayatta kalma yöntemidir. 

Bakın benim nazarımda ruh hastalığı kötü birşey değil, yani bu yazı bir hakaret falan değil. Benim niyetimde zaten bu yazıda çocukluk trauması geçirmiş birisini hasta diye gösterip gülmek değil. Bu adamın derhal olayların farkına varması, ve kendine "Entfremdung" yani "Yabancılaşma" dan  tekrar kendine dönmesi lazım. Bunun için ilk olarak Efgani Dönmez in bilmediği konular hakkında beyanda bulunmamamsi gerek, bunun için çok fazla bir şey yapması gerekmiyor, hatta bir şey yapmaması lazım buda zor olmasa gerek. İkinci olarak kendisinin içinde bulunduğu genetik olan geri kalmışlık , despotik özlem, asla ehlileşemeyecek bir doğası olduğunu inkar edecek. O bu ülkenin bir eyaletinden parlamentoya gönderilmiş, bir politikacısı, bence bu ülkeyi ilgilendiren konularda beyanda bulunması daha uygundur. Ama bundan sonra bende kendi sayfamdan Efanı Dönmez için yazılar yazacağım. Kendisinin bir hayranı ve  takipçisi olarak siyasi hayatında daha çok  karşılaşacağız. 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Meine Forderungen für die Gemeinderatswahl 2020 Wien

Meine Forderungen für die Gemeinderatswahl  2020 Wien  1- Für alle Wiener Schulen 2 Wochenstunden Angebot: Empathie,  soziale Verantwortung ...